BUSSFÖRSÄKRING

Vi kan bussförsäkring och har lång erfarenhet av att sköta såväl stora som mindre bussbolag.

Vi har arbetat i mer än 20 år med de större samverkansbolagen och bussföretagen och kan marknaden väl och hur man skapar en bra försäkringslösning.

Bussförsäkring tecknas lite olika beroende på om bussbolaget bedriver Linjetrafik eller Beställningstrafik ( inkl chartertrafik ). Försäkringen gäller normalt fullt ut inom Norden men kan utökas att även gälla i Grön Kortet området.

Försäkringen kan förutom standardomfattningen Trafik, Delkasko och Vagnskada utökas med följande tillägg:

– Chartertillägg
– Utökat avbrottsskydd
– Kör vidare försäkring
– Utökat passagerare skydd för egendom
– Transportöransvar
– Allmänna ansvarsförsäkring och rättsskydd går att köpa till för mindre bussbolag.

Val av försäkringsbolag och produkt

Den långsiktiga skadebilden i bussbolaget ligger till grund till premien och graden av ett eget aktivt skadeförebyggande arbete har en premiepåverkan. Många bussföretag arbetar aktivt för att motverka glasskador eller väljer att ta bort glasmomentet i sin försäkring då detta moment är dyrt. Val av högre självrisker brukar de större bussbolagen välja då detta medför lägre premier för skadefria kunder som vill ta en egen större risk.
Det är viktigt att Ert försäkringsbolag har en aktiv och väl utbyggd skadeorganisation då  större skador kräver en professionell skadehantering.

Trygg Hansa har historiskt sett varit det dominerande försäkringsbolaget på buss-försäkring men såväl Gjensidige, If, Länsförsäkringar och Moderna Försäkringar konkurrerar idag på bussförsäkringsmarknaden.

Annonser